Arthur Schopenhauer

Arthur Schopenhauer

Arthur Schopenhauer
Gdańsk, 22 de febrer, 1788
Frankfurt del Main, 21 de setembre, 1860

Arthur Schopenhauer, filòsof alemany, va emigrar des de la seva ciutat natal a Hamburg quan encara era un nen i hi treballà com a comerciant. Estudià Medicina a la Universitat de Göttingen. Progressivament, anà agafant una formació molt diversa i completa a diferents universitats alemanyes, però s’interessà més per Plató, Aristòtil, Spinoza i Kant aconsellat pel seu professor Gottlob Ernst Schulze. Als anys 20 del segle XIX inclús va exercir breument com a professor de Filosofia a la Universitat de Berlín, en una època marcada pels seus enfrontaments amb Hegel. Coherentment amb la seva complexa personalitat, creà un nou tipus de filosofia contrària a la racionalista i idealista hegemònica en l’Occident cristià, com el seu odiat Hegel. Amb una mirada exiliada d’aquesta filosofia occidental, aprofundeix en temes científics (afirma haver anticipat Darwin) del Romanticisme i del pensament oriental, configurant una filosofia pròpia (l’anomenà pessimista) que anticipa perspectives de la sospita i el nihilisme, en la línia del seu gran deixeble Nietzsche.
La seva obra més famosa fou El món com a voluntat i representació i és una obra clau del pessimisme occidental. L’obra fusionà les doctrines orientals que aprengué amb els coneixements que tenia de Plató i Kant, amb la qual cosa creà “el sistema Schopenhauer”.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
L’art de tenir sempre raó (L’arte di ottenere ragione esposta in 38 stratagemmi, 1991)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.