Vida privada. Josep Maria de Sagarra. 1932

Vida privada

Títol: Vida privada
Autor: Josep Maria de Sagarra, 1932.
Idioma: Català.
Idioma original: Català.
Versió: 2.0.
Premi Joan Crexells, 1932

Vida privada és un clàssic de la literatura catalana, que va ser publicada l’octubre de 1932 i va rebre el Premi Joan Crexells de narrativa. Sagarra fa un retrat tant de les classes socials altes com de les baixes de la Barcelona d’aquell temps, i va provocar un escàndol en aquella època pels temes que tractava i que es basava, en gran part, en personatges reals que els contemporanis podien reconèixer. Vida privada ha estat considerada la novel·la més representativa de Barcelona.
La família Lloberola, pertanyent a la burgesia dels anys trenta de Barcelona, està passant per un moment molt crític perquè veu com els arriba la ruïna econòmica i social. A través de la novel·la desfilen tres generacions de la família Lloberola i, amb ella, els canvis de la Barcelona de l’època. L’autor descobreix els convencionalismes que amaguen la manera de ser autèntica de l’home i condemna els nous valors socials de l’època: l’afany de figurar, l’aparença externa i la possessió material. Hi constata el canvi de valors que es produeix en aquesta societat i descriu, amb un to entre l’elegia i la nostàlgia, la desaparició d’una determinada Barcelona. Un dels personatges de la novel·la, Pilar de Romaní, representa aquest món a punt de desaparèixer.
Els lectors de l’època respongueren massivament, en alguns casos de manera irada. Sagarra, bon coneixedor del món que hi recrea, no dubta a l’hora d’implicar-se directament en la narració. Això, i el fet que moltes persones es veiessin retratades en l’obra, difícilment li fou perdonat.

Primera edició: Agost, 2015.

Segona edició: Abril, 2017.

 • Adaptació a la nova plantilla.
 • magnet epub:
  magnet:?xt=urn:btih:C2FDEBDDE2BA079779D38D9CE14C3AE4771B4F0D
  magnet azw3:
  magnet:?xt=urn:btih:C7EB8BFA54A1C2780D3C8E864A05B10D9B85FE5A
  (Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

  Advertisement

  Deixa un comentari

  Please log in using one of these methods to post your comment:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

  S'està connectant a %s

  Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.