Luis Antonio de Villena

Luis Antonio de Villena

Luis Antonio de Villena
Madrid, 31 d’octubre, 1951

Luis Antonio de Villena és un poeta, narrador, assagista, crític literari i traductor espanyol, habitualment classificat en el grup conegut com novísimos o venecianos dins els corrents —generació del 70— de la poesia espanyola contemporània. La seva lírica i prosa, sensible al passat cultural i a la contemporaneïtat, la seva postura estètica, propera al moviment dandi, es resumeix en un epicureisme homoeròtic que assumeix tradicions culturalistes i decadents; es percep una certa tendència en la seva obra, centrada cada cop més en el fracàs i la marginació, malgrat que en la seva abundant obra lírica son nombrosos els canvis de perspectiva —por exemple des dels diversos sonets de Desequilibrios als renovats poemes en prosa de La prosa del mundo. És un dels autors més reconeguts de la literatura homosexual a Espanya, tema que aborda tant en la seva obra obra poètica com narrativa.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Para los dioses turcos (1980)
TRADUCCIONS (publicades a epubqüest)
Cartas a Lord Alfred Douglas

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.