Solitud. Víctor Català. 1905

Solitud

Títol: Solitud
Autor: Víctor Català, 1905.
Idioma: Català.
Idioma original: Català.
Estudi preliminar amb propostes de treball i de comentaris de text a cura de Toni Sala.
Versió: 1.1.

Apareguda per entregues a la revista Joventut l’any 1904 i 1905, Solitud va obtenir immediatament un gran èxit entre els lectors i va ser traduïda a diverses llengües. Passats més de cent anys des de la seva publicació, Solitud, una novel·la actual i colpidora, manté avui dia plenament la seva vigència.
Considerada una de les obres mestres de la literatura catalana de tots els temps, Solitud narra el trajecte vital i espiritual d’una dona, la Mila, en l’àmbit rural. Contraposant la realitat de les valls amb l’idealisme de l’alta muntanya, la protagonista inicia un procés d’autoconeixement que la durà a trobar en la solitud la força per trencar amb les convencions del seu món quotidià. El drama de la Mila ens ajuda a entendre que estem sols al món, i per això mateix ens fa companyia i ens dóna coratge per continuar endavant, com fa ella, malgrat tot.

Toni Sala, escriptor i professor d’ensenyament secundari, guanyador del Premi Nacional de Literatura 2005 per la seva obra Rodalies, és l’autor de l’acurat estudi introductori i de les detallades propostes de treball. Aquesta edició vol ser una eina per a professors i estudiants que els permeti un apropament literari a l’obra i a la seva època i fer, alhora, una lectura actual.

Primera edició: Masquin, juny, 2015.

Segona edició: Masquin, juny, 2015.

 • Correccions d’ortografia, puntuació i estil.
 • magnet epub:
  magnet:?xt=urn:btih:DEE77606BF7C64F5B27A99D31BACC8C65272447E
  magnet azw3:
  magnet:?xt=urn:btih:BCC340070F765F9947D48BBEEB1CE332B3B6AB98
  (Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

  Anuncis

  Deixa un comentari

  Please log in using one of these methods to post your comment:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

  Google+ photo

  Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

  S'està connectant a %s