Joan-Lluís Lluís

Joan-Lluís Lluís

Joan-Lluís Lluís
Perpinyà, 29 de juny, 1963

Joan-Lluís Lluís és un escriptor català originari de la Catalunya Nord. Ha aconseguit trencar amb una mena de complex d’inferioritat que afectava una part dels escriptors d’expressió catalana del seu territori d’origen. És, per exemple, l’únic escriptor de la Catalunya Nord que ha construït la seva carrera editorial al Principat des dels inicis, sense haver passat prèviament per una etapa d’edicions locals. És també un militant de la llengua catalana i, a través d’escrits i xerrades, ha denunciat el lingüicidi comès històricament per l’Estat francès.
Ha estat periodista d’El Punt i manté al setmanari Presència una crònica titulada «A cremallengües» i, va tenir, a L’Avenç, la crònica «Traient la pols» sobre literatura catalana popular dels inicis del segle XX. També escriu a Vilaweb i a les revistes digitals Esguard i Catorze.
És coautor, juntament amb Pascal Comelade del Manifest revulsista nord-català. També ha escrit textos de cançons, sobretot pel grup Blues de Picolat però també pel Casellas Sextet Folk, Sol i Serena i Joanjo Bosk.
El 2014 va ser un dels principals impulsors del Manifest d’escriptors per la independència, que va reunir més de set-centes signatures de gent de lletres de tots els Països Catalans en favor de la independència de Catalunya.
En una entrevista a Vilaweb afirmava: “Sóc un obrer més al servei de la independència de Catalunya”.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Conversa amb el meu gos sobre França i els francesos (2002)
El navegant (2016)
Advertisement

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.