275. El Legislador. Miquel de Palol. 1997

El Legislador

Títol: El Legislador
Autor: Miquel de Palol, 1997.
Idioma: Català.
Idioma original: Català.
Versió: 2.1.
Premi Josep Pla, 1997

El doctor Florestan arriba a Nova York convocat a una reunió d’alt nivell i contingut secret. L’endemà, en un saló de les Nacions Unides, Florestan en descobreix el motiu: hi ha un noranta-vuit per cent de probabilitats que el cometa Frazella-Gröss topi contra la Terra, i és molt possible que esborri qualsevol traça de vida superior al planeta. Per això, una comissió ha de treballar en el projecte Àguila de Troia, que consisteix a posar en òrbita una estació-refugi en què podrà sobreviure la civilització humana fins que pugui tornar a habitar la Terra.
Aquest és l’argument essencial de El Legislador, l’última novel·la de Miquel de Palol. El lector, però, s’enganyaria si es pensés que es troba davant d’una obra de ciència-ficció. Es un relat sobre els problemes ètics que provoca una presumpta tria dels trets essencials de la humanitat. Una història de fons filosòfic sobre qüestions biològiques, antropològiques, culturals i sociopolítiques. Una narració gairebé romàntica sobre l’amor de Florestan per Maria Steinway, sobre el viatge que arrossegarà Florestan per mig món rere la idea de recuperar-la i retrobar el seu passat, retrobar-se ell mateix al cap i a la fi.

Primera edició: Juny, 2015.

Segona edició: Febrer, 2018.

 • Adaptació a la nova plantilla.
 • Tercera edició: Febrer, 2019.

 • Correccions d’estil, ortografia i puntuació.
 • magnet epub:
  magnet:?xt=urn:btih:52B339807F1837E69DE92BADA04124FC260FED86
  magnet azw3:
  magnet:?xt=urn:btih:5193463E9C62C65D625391CB07458F56DBDDE7EE
  (Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

  Advertisement

  Deixa un comentari

  Please log in using one of these methods to post your comment:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

  S'està connectant a %s

  Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.