Manuel Puig

Manuel Puig

Manuel Puig
General Villegas, Argentina, 28 de desembre, 1932
Cuernavaca, Mèxic, 22 de juliol, 1990

Juan Manuel Puig Delledonne, escriptor argentí, fonamentalment conegut per les seves novel·les Boquitas pintadas i El beso de la mujer araña, va passar la seva infantesa al seu petit poble natal i va emigrar a la capital argentina per tal d’acabar els estudis secundaris. Després d’iniciar diferents estudis superiors, va optar per formar-se en cinematografia, per la qual cosa es va traslladar a Itàlia. No va concretar la seva formació i va acabar dedicant-se a la literatura. Va viure a Roma, París, Londres, Estocolm, Nova York, Rio de Janeiro i Cuernavaca. És autor de vuit novel·les i quatre obres de teatre, a més de relats breus i guions cinematogràfics. És conegut pel seu ús de la polifonia literària i el monòleg interior.
Des de la pubertat va assumir la seva homosexualitat, va escriure sobre aquest tema i va militar per aconseguir més drets pels col·lectius gai i lèsbic, arribant a declarar que quelcom tan “banal” como la sexualitat no pot definir la identitat d’una persona. Per altra banda, opinava que l’activitat de les agrupacions homosexuals tendeixen a incórrer en l’error de separar la qüestió homosexual d’altres agrupacions, comunitats o sectors socials. Tot i això, va ser membre fundador del Frente de Liberación Homosexual el 1971 amb el sociòleg i historiador Juan José Sebreli, l’advocat i escriptor Blas Matamoro i el poeta Néstor Perlongher.
LLIBRES
La traición de Rita Hayworth. (1968)
Boquitas pintadas. (1969)
The Buenos Aires affair. (1973)
El beso de la mujer araña . (1976)
Pubis angelical. (1979)
Maldición eterna a quien lea estas páginas (1980)
Sangre de amor correspondido (1982)
Bajo un manto de estrellas. (1983)
El beso de la mujer araña (adaptació teatral de la novel·la, 1983)
La cara de villano (1985)
Recuerdos de Tijuana. (1985)
Cae la noche tropical (1988)
Los ojos de Greta Garbo (edició pòstuma, 1993)
El misterio del ramo de rosas (edició pòstuma, 1997)
La tajada – Gardel, uma lembrança. (edició pòstuma, 1998)
Triste golondrina macho – Amor del bueno – Muy señor mío. (edició pòstuma, 1998)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.