Nathaniel Hawthorne

Nathaniel Hawthorne

Nathaniel Hawthorne
Salem, Massachusetts, 4 de juliol, 1804
Plymouth, New Hampshire, 19 de maig, 1864

Nathaniel Hawthorne, novel·lista i contista estatunidenc, és considerat una figura clau en el desenvolupament de la literatura nord-americana en els seus orígens.
Hawthorne és conegut sobretot pels seus relats breus —que ell va qualificar de «contes»—, moltes vegades de contingut sinistre, al gust de l’època, i per les seves quatres novel·les llargues: La lletra escarlataThe Scarlet Letter», 1850), La casa de les set teuladesThe house of the Seven Gables», 1851), The Blithedale Romance (1852) i El faune de marbreThe Marble Faun», 1860). Una altra novel·la titulada Fanshawe, va ser publicada anònimament l’any 1828. Hawthorne va publicar així mateix diversos llibres de contes per a infants.
Autor enquadrable dins del romanticisme americà, com Edgar Allan Poe, gran part de la seva obra es localitza a Nova Anglaterra, i moltes de les seves històries recreen intensament l’ambient purità que amerava la societat d’aquells anys; així, Ethan Brand (1850), La marca de naixement (1843), La filla de Rappacini (1844), El vel negre del sacerdot (1844), etc.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
La lletra escarlata (The Scarlet Letter, 1850)
Advertisement

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.