Las llaves de San Pedro. Roger Peyrefitte. 1953

Las llaves de San Pedro

Títol: Las llaves de San Pedro
Títol original: Les Clés de Saint-Pierre.
Autor: Roger Peyrefitte, 1953.
Idioma: Castellà.
Idioma original: Francès.
Traductor: Miguel de Hernani.
Versió: 1.0.

Roger Peyrefitte, francès, diplomàtic, transgressor en la seva vida privada i en les seves obres, es va fer famós a tot el món per treure de l’armari al Papa Pau VI, que es va defensar llegint, un Diumenge de Rams, des del balcó de Sant Pere, la seva Delle cose orribili e caelumniose.
L’autor hereta en la seva escriptura una elegància i una correcció extremes, en la tradició de Montherland i de Gide, també en els temes. En aquesta novel·la, amb el pretext d’un argument més aviat incidental, repassa els fonaments, el funcionament i els mecanismes que mouen la institució de l’Església catòlica i ho fa de una manera magistral. Sempre ens trobem en el fil subtil d’intentar saber on arriba l’informatiu, l’explicatiu i on comença la sàtira descarnada. La ironia és molt elaborada i molt sofisticada.
La novel·la és una crítica demolidora a la cort de Pius XII, amb al·lusions bastant transparents a la vida sexual del pontífex i personatges fàcilment recognoscibles sota dignitats i noms suposats. La publicació del llibre suposà un escàndol monumental.

Primera edició: Quest, maig, 2015.

magnet epub:
magnet:?xt=urn:btih:CC86E08B709DB3AB538B1A0E5FB498F48218913A
magnet azw3:
magnet:?xt=urn:btih:F12A39B3E9C2EC3EFEE7EDA67B1AE1978E08F3D3
(Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s