Cartas a Lord Alfred Douglas. Oscar Wilde. 1987

Cartas a Lord Alfred Douglas

Títol: Cartas a Lord Alfred Douglas.
Autor: Oscar Wilde, 1987.
Idioma: Castellà.
Idioma original: Anglès.
Traductor: Luis Antonio de Villena.
Versió: 1.0.

«La felicitat, no! Sobre tot, gens de felicitat! El plaer! Hem de preferir sempre el més tràgic», exclamava en certa ocasió Oscar Wilde. Molt més que un aforisme, la frase conté tota una declaració de principis, que el mateix Wilde portaria fins les seves últimes conseqüències amb admirable literalitat. De fet, en el sumptuari argument de la seva vida, la tragèdia va tenir un nom: Lord Alfred Douglas. Aquest noi d’aspecte «jovial, auri i encantador» va ser, certament, el gran amor de Wilde, la viva encarnació del seu abellidor ideal, però també la causa directa de l’escàndol que el conduiria als tribunals primer i des d’allí a la ruïna i a la presó, de la que Wilde sortiria convertit en una patètica ombra de si mateix.
Wilde i Douglas (Bosie, per als íntims) es conegueren el 1881, quan el jove només tenia vint anys i l’autor era ja celebrat como un santó de l’esteticisme i brillant escriptor. Molt aviat s’establiria entre tots dos una íntima relació. Del seu complex i movedís caràcter en són una bona mostra les cartes reunides en aquest volum, que abasten des del novembre de 1892 fins l’agost de 1897 i que son totes les que es conserven entre els dos amants, exceptuant la coneguda epístola De profundis. Unides pel comú denominador d’una inconstant però continuada passió, aquestes cartes ens condueixen des dels gloriosos dies d’èxit i dels plaers compartits fins les amargues hores del desencontre, quan, després de dos anys de presó, un i altre intenten en va reviure antics esplendors. Des de les apressades i festives targetes escrites des de qualsevol hotel o restaurant, fins les obscures elegies concebudes a la presó o a l’exili a França, la ploma de Wilde, lírica i mordaç, transparenta aquí en tot moment la seva fatal i decidida voluntat d’accedir a aquell nivell superior en el que la vida i l’art es confonen.

Primera edició: Quest, abril, 2015.

magnet epub:
magnet:?xt=urn:btih:3D9B9EC6F541117B1AF813A9E59321E9C97D9C6F
magnet azw3:
magnet:?xt=urn:btih:28A3F3A1B6F6C8579FB6AFEF0B52ABC6BD89A6DE
(Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.