236. La herida de la esfinge. Terenci Moix. 1991

La herida de la esfinge

Títol: La herida de la esfinge.
Autor: Terenci Moix, 1991.
Idioma: Castellà.
Idioma original: Castellà.
Versió: 2.0.

El juny de 1881, un jove aristòcrata anglès, apassionat i fatalista, arriba a El Caire acompanyat per una pintoresca cantant d’òpera. Enamorats tots dos de la mateixa dona, s’enfrontaran a l’impacte del país del Nil amb òptiques diferents: dramàtica l’un, caricaturesca l’altra. Quan la gran esfinx de Gizeh obra un dels més portentosos miracles mai presenciats per cap viatger, el misteri es dispara i l’acció es precipita amb l’arribada de nous personatges, portadors tots ells d’inquietants dualitats. Tot al llarg d’un fascinant viatge Nil amunt, el protagonista acabarà enfrontant-se a un problema d’identitat que el porta a ressuscitar tot el món del passat en profit dels seus somnis.
Definida irònicament per l’autor com un «capriccio romàntic», La herida de la Esfinge recupera temes propis de la novel·la de misteri i aventures per a abastar, lògicament, un discurs molt més ampli, que resultarà familiar als nombrosos seguidors de Terenci Moix. Partint de la fascinació d’Egipte i arrossegat per la malenconia típica dels esperits romàntics, el sofisticat protagonista s’enfronta a una al·lucinant aventura relacionada amb l’històric descobriment de quaranta mòmies reials en una gruta a prop de la Vall dels Reis. Però aquesta circumstància és un simple pretext per a una història que constitueix una plasmació de les principals obsessions de la febre «orientalista» que va sacsejar l’art del segle XIX. Literatura, òpera i pintura es combinen en aquest insòlit relat, on brilla la capacitat de l’autor per a mantenir viu el pols de la narració, els seus vasts coneixements del món clàssic i el seu profund sentit de la ironia i l’absurd. A més d’un calculat exercici d’estil, la novel·la resulta una obra de gran originalitat, que es llegeix amb passió des de les seves primeres peripècies fins a l’inesperat final.

Primera edició: Abril, 2015.

Segona edició: Abril, 2015.

 • Correccions d’estil, ortografia i puntuació.
 • Tercera edició: Abril, 2019.

 • Adaptació a la nova plantilla.
 • Correccions de puntuació.
 • magnet epub:
  magnet:?xt=urn:btih:D7AFD786296C635993BDFD22F1AC96CFBDE7F08E
  magnet azw3:
  magnet:?xt=urn:btih:BF0CB1E713045F3152CE8B0D1F8221074BBE08B5
  (Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

  Deixa un comentari

  Please log in using one of these methods to post your comment:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

  S'està connectant a %s

  Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.