Narcís Feliu de la Penya

Autor

Narcís Feliu de la Penya
Barcelona, 1642
Barcelona, 14 de febrer, 1712

Narcís Feliu de la Penya i Farell, descendent d’una important nissaga de pagesos de Mataró, va ser cronista, advocat, economista, publicista i membre de l’orde de Santiago. Va representar intel·lectualment els interessos de la burgesia catalana, especialment els tèxtils, en un moment d’inici de la recuperació econòmica després de la crisi del segle XVII, i ell mateix va participar en la fundació de la companyia tèxtil Santa Creu (1690). També fou un cronista català i el representant més conegut de la generació del 1680 del projectisme català. Escriví les seves obres en castellà, com era habitual a l’època. Proposà i dissenyà una fortalesa a Calabuig (a l’Empordà). Durant el setge de Barcelona (1697) es refugià al Convent de la Mercè de Barcelona on tenia un germà que en fou prior i general de l’orde. El 1704 fou empresonat per austriacista durant «quinze mesos sense dir-nos perquè ni formar-nos causa» i les seves obre requisades per un tal Velasco. Narcís Feliu morí a casa seva el 14 de febrer del 1712. El seu germà Salvador fou expulsat per les autoritats borbòniques el 1714.
LLIBRES
Político discurso (1681)
Fénix de Cataluña (1683)
Anales de Cataluña (1709)
Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.