220. La nit de les papallones. Jordi Coca. 2010

La nit de les papallones

Títol: La nit de les papallones.
Autor: Jordi Coca, 2010.
Idioma: Català.
Idioma original: Català.
Versió: 2.0.
Premi Sant Joan Caixa Sabadell, 2009

Genial, agosarada, intuïtiva i vital, la Carla se sent autènticament lliure en la Barcelona grisa i cansada dels primers anys setanta. La seva aparició fulgurant en el món del music-hall suposa un autèntic capgirament estètic i moral. Les seves creacions enlluernadores, originals i plenes de talent, no tenen res a veure amb la rutina que aleshores dominava els espectacles nocturns tant en el petit escenari de la Bodega Apolo com en El Molino. Descoberta per un obscur periodista, aviat trobarem la Carla regnant en els locals de moda: Panam’s, Bocaccio, Lord Black, Jazz Colón, o bé perduda al Drugstore. Els artistes i intel·lectuals progressistes l’adoren, l’afalaguen i l’acaben convertint en un símbol del canvi i de la modernitat. Però la nit té laberints temptadors, i, darrere aquesta noia bella, suggerent i pertorbadora, s’amaga una dona immensament vulnerable, que en el fons tan sols vol gaudir de la vida amb plenitud. Escrita com un homenatge a l’estriper Christa Leem, Jordi Coca s’endinsa en els anys de la predemocràcia i, a través de personatges reals i imaginaris, fa un retrat esplèndid, crític i lúcid, d’una època marcada per les ànsies de trobar nous camins de llibertat. Però, com tants altres miratges d’aquell temps, al capdavall la Carla no haurà estat gaire més que una il·lusió, una fugaç i intensa papallona de la nit.

Primera edició: Març, 2015.

Segona edició: Juny, 2019.

 • Correccions d’ortografia i estil.
 • Adaptació a la nova plantilla.
 • magnet epub:
  magnet:?xt=urn:btih:F9A490A2146D97BB05203752ADC51B842E86DFE5
  magnet azw3:
  magnet:?xt=urn:btih:2DC57CF715B6EA742C0955190B0CE65F9523627B
  (Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

  Deixa un comentari

  Please log in using one of these methods to post your comment:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

  S'està connectant a %s

  Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.