215. L’Illa de les Tres Taronges. Jaume Fuster. 1983

L'illa de les Tres Taronges

Títol: L’Illa de les Tres Taronges
Sèrie: Cròniques del món conegut. 1.
Autor: Jaume Fuster, 1983.
Idioma: Català.
Idioma original: Català.
Versió: 2.0.
Finalista del Premi Ramon Llull, 1983

A finals de l’Època Fosca, les Terres de Ponent es preparen per a una nova guerra, a causa de la Gran Sequera. Un dia de primavera, al mercat d’Adià, ciutat riberenca de la Mar Gran, es coneixen el criat Poncet i el poeta Guiamon. L’amo de Poncet, Roger, soldat de fortuna, aquell mateix dia rep notícia de l’Illa de les Tres Taronges per boca del Misteriós Viatger, que el vol convèncer que es posi al servei del rei Flocart, per tal de vèncer els pagesos agermanats de l’Illa i recuperar l’Estendard Màgic del reialme, perdut misteriosament. Així comença una aventura mítica que ens endinsarà pels viaranys de la protohistòria. Coneixerem la profecia de la dona-peix, la força de Garidaina, anomenada Estel d’Or, les experiències guerreres del poeta Guiamon, l’urc dels corsaris d’Orient, la saviesa del monjo del Monestir del Puig del Gegant, el poder d’Eina de Pau, el catau de la Bèstia i el reialme dels Grans de l’Abisme. Cavalcarem amb Roger, Poncet i Guiamon pels camins de l’Illa, lluitarem amb els agermanats i els monjos contra corsaris i soldats i assistirem al naixement d’una Nova Època. I, alhora, ens endinsarem en una experiència literària nova de trinca en la novel·lística catalana, en la qual Jaume Fuster ens proposa el retorn a l’aventura, a la imaginació, a l’èpica, sense abandonar mai un punt d’ironia inquietant.

Primera edició: Febrer, 2015.

Segona edició: Abril, 2015.

 • Correccions d’estil i canvi de metadades.
 • Tercera edició: Juliol, 2019.

 • Correccions d’estil, ortografia i puntuació.
 • Adaptació a la nova plantilla.
 • magnet epub:
  magnet:?xt=urn:btih:0883F01806CB6A18E8EF51A26F6319E5C63604C2
  magnet azw3:
  magnet:?xt=urn:btih:E463D448E5D480C4679171964C397F14CF541ECF
  (Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

  Advertisement

  Deixa un comentari

  Please log in using one of these methods to post your comment:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

  S'està connectant a %s

  Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.