Edwin A. Abbott

Edwin A. Abbot

Edwin A. Abbott
Londres, 20 de desembre, 1838
Londres, 12 d’octubre, 1926

Edwin Abbott Abbott, professor, escriptor i teòleg anglès, és conegut per ser l’autor de la sàtira matemàtica Flatland (Planilàndia, 1884). Abbott era el fill gran d’Edwin Abbott (1808-1882), director de l’escola de Filologia Marylebone, i la seva esposa, Jane Abbott (1806-1882). Els seus pares eren cosins germans.
Es va educar a la City of London School i el St John’s College de la Universitat de Cambridge, on va obtenir els més alts honors en obres clàssiques, matemàtiques i teologia, i va ser anomenat fellow (a Oxford i Cambrigde, professors i alumnes de postgrau que participen en el govern de la Universitat). El 1862 va fer-se sacerdot. Després d’acabar els estudis de postgrau al King Edward’s School de Birmingham, i el Clifton College de Clifton, Bristol, succeeix en G. F. Mortimer com director del City of London School el 1865 amb només vint-i-sis anys. Es converteix també en Hulsean lecturer (càrrec teològic de l’Esglèsia d’Anglaterra) el 1876.
El seu treball més famós, Planilàndia (Flatland) (1884), l’escriu amb el pseudònim de A. Square (Un. Quadrat).
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Planilàndia. Una novel·la de moltes dimensions (Flatland, romance of many dimensions, 1884)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.