Julià de Jòdar

Julià de Jòdar

Julià de Jòdar
Badalona, 28 de desembre, 1942

Julià de Jòdar i Muñoz nasqué el 1942 a Badalona i es crià al barri del Gorg d’aquesta ciutat. Tot i que es dirigí primer cap a estudis d’enginyeria i obtingué el seu diploma d’enginyer tècnico-químic el 1964, abandonà després aquella via per a estudiar humanitats. Així es llicencià en història moderna i contemporània el 1973, i féu estudis de teatre a l’Escola d’Art Dramàtic Adrià Gual. Hi fou membre de l’equip de Ricard Salvat. La seva obra magna és L’atzar i les ombres, trilogia que comprèn les novel·les L’àngel de la segona mort, El trànsit de les fades i El metall impur. El 2009, amb la seva novel·la Pastoral catalana, una mena d’homenatge a l’escriptor estatunidenc Philip Roth i la seva novel·la American Pastoral, rebé el Premi Carlemany que atorga anualment el govern d’Andorra.
Ha col·laborat amb el diari Avui, El Punt, i d’altres mitjans.
El 13 d’octubre de 2012 fou escollit el vuitanta-quatrè de la llista de la CUP-Alternativa d’Esquerres per Barcelona a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2012, amb l’objectiu de tancar la llista de la circumscripció, juntament amb el futbolista Oleguer Presas i l’advocat August Gil Matamala, vuitanta-tresè i vuitanta-cinquè respectivament.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
L’home que va estimar Natàlia Vidal (2003)
El desertor en el camp de batalla (2013)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.