Julià de Jòdar

Julià de Jòdar

Julià de Jòdar
Badalona, 28 de desembre, 1942

Julià de Jòdar i Muñoz nasqué el 1942 a Badalona i es crià al barri del Gorg d’aquesta ciutat. Tot i que es dirigí primer cap a estudis d’enginyeria i obtingué el seu diploma d’enginyer tècnico-químic el 1964, abandonà després aquella via per a estudiar humanitats. Així es llicencià en història moderna i contemporània el 1973, i féu estudis de teatre a l’Escola d’Art Dramàtic Adrià Gual. Hi fou membre de l’equip de Ricard Salvat. La seva obra magna és L’atzar i les ombres, trilogia que comprèn les novel·les L’àngel de la segona mort, El trànsit de les fades i El metall impur. El 2009, amb la seva novel·la Pastoral catalana, una mena d’homenatge a l’escriptor estatunidenc Philip Roth i la seva novel·la American Pastoral, rebé el Premi Carlemany que atorga anualment el govern d’Andorra.
Ha col·laborat amb el diari Avui, El Punt, i d’altres mitjans.
El 13 d’octubre de 2012 fou escollit el vuitanta-quatrè de la llista de la CUP-Alternativa d’Esquerres per Barcelona a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2012, amb l’objectiu de tancar la llista de la circumscripció, juntament amb el futbolista Oleguer Presas i l’advocat August Gil Matamala, vuitanta-tresè i vuitanta-cinquè respectivament.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
L’home que va estimar Natàlia Vidal (2003)
El desertor en el camp de batalla (2013)
Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.