Maria Mercè Roca

Maria Mercè Roca

Maria Mercè Roca
Portbou, 19 de juliol, 1958

Maria Mercè Roca i Perich, escriptora catalana, se’n va anar, als setze anys, a estudiar a Girona, on acabaria fixant la seva residència. Tot i que no va completar els estudis de filologia catalana, va exercir molts anys la docència del català. A mitjans dels anys 80 es va incorporar al panorama literari català guanyant el premi Víctor Català. Continuaria l’activitat literària amb una abundant producció de contes, novel·les i, fins i tot, el guió del serial televisiu Secrets de família, emès per TV3. La seva carrera no ha estat exempta de reconeixement, en forma d’altres premis literaris i de traduccions al castellà, al basc, al francès, a l’alemany i al neerlandès.
Activa en política, és candidata a l’alcaldia de Girona per ERC a les eleccions previstes el 2015. Anteriorment fou diputada al Parlament de Catalunya des de 2003 fins a 2010 amb l’Associació Catalunya 2003, integrada dins d’Esquerra Republicana de Catalunya.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Els arbres vençuts (1987)
Cames de seda (1993)
Advertisement

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.