John Boyne

John Boyne

John Boyne
Dublín, 1971

John Boyne és un novel·lista irlandès. Es va llicenciar en literatura anglesa a la Universitat de Dublín i va estudiar creació literària a Norwich. Va guanyar el premi Curtis Brown i va començar a publicar relats breus; l’any 2000 va publicar la primera novel·la, que porta per nom The Thief of Time. El 2006 va publicar la que, de moment, és la seva obra més coneguda i la primera que s’ha traduït al català, El noi del pijama de ratlles (The Boy in the Striped Pyjamas). Aquesta novel·la va ser un èxit en tots els països en els quals es va publicar. A Irlanda es va mantenir en primer lloc durant 35 setmanes. Ha estat traduïda ja a trenta-quatre idiomes incloent braille i ha suposat un extraordinari èxit de vendes en diversos països. Guanyadora de dos Irish Book Awards i finalista del British Book Award, ha estat portada al cinema per Miramax/Disney amb la direcció de Mark Herman. A Espanya ha estat guardonada amb el Premi dels Lectors 2007 de la revista Qué Leer i va aconseguir romandre més d’un any en totes les llistes de llibres més venuts. A França va ocasionar una expectació tan aclamada pels lectors que La Gaccete D’Irgoer va publicar una oda a John Boyne per relatar la història a la perfecció. Boyne continua vivint a la seva ciutat natal i prepara noves novel·les, que ja s’han traduït a 22 llengües.
Amb la publicació de Motí al Bounty i La casa del propòsit especial Boyne va tornar a demostrar un talent especial per abordar temes coneguts amb una mirada nova que convida a la reflexió, deixant una profunda empremta en els lectors. A més d’un especial do narratiu per tractar grans esdeveniments històrics des de perspectives desconegudes, projectant sobre el ja sabut una llum nova i sorprenent..
LLIBRES (publicats a epubqüest)
El noi del pijama de ratlles (The Boy in the Striped Pyjamas, 2006)
Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.