El valencià és una llengua diferent? Maria Josep Cuenca. 2003

El valencià

Títol: El valencià és una llengua diferent?
Autor: Maria Josep Cuenca, 2003.
Idioma: Català.
Idioma original: Català.
Versió: 1.0.
Col·lecció: Llengua catalana.

«El valencià és una llengua diferent?». A partir d’aquesta pregunta, l’autora estableix un diàleg sobre la realitat sociolingüística valenciana actual. L’obra planteja què és el valencià i què el fa diferent (i de què). El to predominant s’allunya de l’erudició o l’academicisme. Els capítols, tot i que són unitats independents i completes, s’interrelacionen i progressen amb l’objectiu d’explorar des de diferents punts de vista, dels més quotidians als més generals, la problemàtica que viu el valencià com a conseqüència de la revifada polèmica de la seua adscripció lingüística. La manipulació periodística, la instrumentalització política de la llengua dels valencians, la relació entre llengua i nacionalisme, la desvirtuació d’aquest segon terme en el context d’una nova Europa, la fal·làcia d’una Espanya plurilingüe que no es creu el plurilingüisme, el parany d’una valencianització defensada per persones que, amb les seues actuacions, promouen la castellanització, els conceptes de llengua, dialecte o norma. Heus ací alguns dels temes que basteixen aquest mosaic, aquesta auca que convida a reflexionar. A partir de la selecció d’alguns fets, idees i lectures es vol deixar un testimoni del que aviat formarà part de la història de la llengua dels valencians, un conjunt d’esdeveniments que solen arribar a l’opinió pública filtrats per mil subjectivitats i per mil interessos. En aquest cas també hi ha un filtre, el de la mirada de l’autora que, com a persona implicada personalment i professionalment, ha sentit la necessitat de compartir el seu pensament.

Primera edició: Masquin, gener, 2015.

magnet epub:
magnet:?xt=urn:btih:EFDE90CEF994CB13E1A2F6443E04DCF634CDC5EB
magnet azw3:
magnet:?xt=urn:btih:D332269A5E8477ABEC5FDC2D764B16312472BD6E
(Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

Advertisement

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.