L’Atlàntida. Jacint Verdaguer. 1876

L'Atlàntida

Títol: L’Atlàntida.
Autor: Jacint Verdaguer, 1876.
Idioma: Català.
Idioma original: Català.
Versió: 1.0.

L’Atlàntida, poema èpic que obtingué un èxit esclatant i que ha estat traduït a nombrosos idiomes, és una de les obres més significatives de Jacint Verdaguer (1845-1902). A L’Atlàntida els veritables protagonistes són el cataclisme còsmic, el foc, la Terra esberlada. Hom l’ha denominada «poema geològic», car l’afany amb què Verdaguer s’admira davant les illes atlàntiques es tenyeix de l’emoció científica del geòleg. Segons Marià Manent, L’Atlàntida «seria una sumptuosa síntesi i un poema d’intenció cristiana centrat —com una nova versió ciclòpia del Paradís perdut— en la idea de la culpa, però bastit principalment amb carreus de la mitologia grega i les tradicions celtes, i coronat amb l’emoció renaixentista dels grans descobriments geogràfics». Però malgrat la gran imaginació i tota la riquesa dels materials, el mèrit més indiscutible del poema —com el de tota l’obra verdagueriana— n’és el llenguatge, que restitueix al català les possibilitats creadores i la categoria literària.

Primera edició: Masquin, novembre, 2014.

magnet epub:
magnet:?xt=urn:btih:3A01AD26D5697754DDD75B5704E51B9EBBC9388D
magnet azw3:
magnet:?xt=urn:btih:253E28B82FB2F4BAB7CA8F80B1B65610FA1BA022
(Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.