Los santos inocentes. Miguel Delibes. 1981

Los santos inocentes

Títol: Los santos inocentes.
Autor: Miguel Delibes, 1981.
Idioma: Castellà.
Idioma original: Castellà.
Versió: 1.0.

Una família de camperols formada per en Paco i la Régula i els seus quatre fills, la Nieves, en Quirce, en Rogelio i la Charito (la Niña Chica), viuen en una humil casa al servei dels senyors del cortijo, treballant, obeint i suportant humiliacions sense cap mena de queixa. La seva única aspiració és que els seus fills estudiïn per a abandonar la vida que porten. La Charito, la filla gran, a la que anomenen la Niña Chica, és deficient mental i roman sempre en un bressol. A la família aviat se li suma n’Azarías, germà de la Régula, al ser acomiadat de la seva feina en un altre cortijo proper. N’Azarías és un innocent amb dificultat d’expressió i deficiència mental; la seva única preocupació és la cria d’una petita grauleta, la seva milana bonita. La vida al cortijo segueix la mateixa rutina de sempre, uns manen i uns altres obeeixen; esdeveniments familiars, caceres i festes se succeeixen a la Casa Grande. En una d’aquestes caceres, el señorito Iván mata amb la seva escopeta l’ocell de n’Azarías, el què provoca una resposta brutal: acaba penjant al señorito.
Los santos inocentes és una denúncia moral contra el latifundi, la injustícia social que provoca i les conseqüències que té sobre la vida dels individus, la jerarquització brutal de la societat que provoca la deshumanització dels menys afavorits.

Primera edició: Masquin, novembre, 2014.

magnet epub:
magnet:?xt=urn:btih:8253EEDB3B3175A5FAD72AC3F20CB2A0E5062DCF
magnet azw3:
magnet:?xt=urn:btih:86868DDD7985A0109FEADA7D172E46DBC09DA645
(Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.