Isaac Asimov

Isaac Asimov

Isaac Asimov
Petrovitxi, 1 de gener, 1920
Nova York, 6 d’abril, 1992

Isaac Iúdovitx Asimov va ser un prolífic escriptor i científic. Juntament amb els seus pares (jueus ortodoxos) i la seva germana petita, Manya, va emigrar, el 1923, als Estats Units obtenint la nacionalitat com a estat-unidenc el 1928 i on desenvoluparia la seva trajectòria vital així com la totalitat de la seva producció literària. Autor de més de 500 texts sobre diversos temes: crítica literària, divulgació científica, psicologia, química, bioquímica, matemàtiques, història, humor o poesia així com de 90.000 cartes i postals, el camp en què fou més popular, però, fou el de la ciència-ficció. En aquest camp cal destacar les seves dues obres més conegudes, la Saga de La Fundació o Cicle de Tràntor i les seves històries sobre robots que, de fet, va acabar combinant. En el marc de les seves obres sobre robots, Asimov fou, per exemple, el creador de les tres lleis de la robòtica.
Respecte de la resta de la seva producció literària, va destacar en les obres de caràcter divulgador (sobretot ciència i història), si bé la quantitat de temes que va tractar és tan variada que les seves obres estan classificades en 9 de les 10 categories del sistema de classificació Decimal Dewey (el sistema de classificació per matèries usat a les biblioteques per classificar tot el coneixement humà).
Juntament amb Robert A. Heinlein i Arthur C. Clarke forma part dels tres millors autors de ciència-ficció.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Yo, robot (I, Robot, 1950)
Bóvedas de acero. Elijah Baley y R. Daneel Olivaw 1 (The Caves of Steel, Elijah Baley & R. Daneel Olivaw 1, 1954)
El sol desnudo. Elijah Baley y R. Daneel Olivaw 2 (The Naked Sun, Elijah Baley & R. Daneel Olivaw 2, 1957)
La Alta Edad Media (The Dark Ages, 1968)
Los robots del amanecer. Elijah Baley y R. Daneel Olivaw 3 (The Robots of Dawn, Elijah Baley & R. Daneel Olivaw 3, 1983)
Robots e imperio. Elijah Baley y R. Daneel Olivaw 4 (Robots and Empire, Elijah Baley & R. Daneel Olivaw 4, 1983)
Advertisement

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.