Vicenç Villatoro

Vicenç Villatoro

Vicenç Villatoro
Terrassa, 1957

Vicenç Villatoro i Lamolla és un escriptor, periodista i polític català. Llicenciat en Ciències de la Informació, va dirigir el diari Avui de 1993 a 1996. Altres càrrecs importants que ha ocupat són el de director general de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya (1997 – 2000), director cultural de la Fundació Enciclopèdia Catalana i director de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (2000 – 2004). Entre 1999 i el 2002 va ser diputat al Parlament de Catalunya amb Convergència i Unió. També va ostentar el càrrec de president de l’Institut Ramon Llull des del 31 de gener de 2011 fins al 3 d’octubre de 2013.
Com a periodista, ha contribuït amb diversos mitjans, com Catalunya Ràdio, l’Avui, El Periódico de Catalunya i el Canal 33, on presentava el programa De llibres.
La seva tasca d’escriptor s’ha traduït en una trentena d’obres publicades, algunes de les quals reconegudes per premis literaris de l’entitat del Sant Jordi; l’any 2003, el premi 31 de desembre Gabriel Alomar i Villalonga, de l’Obra Cultural Balear, amb motiu de la seva trajectòria professional. Algunes de les seves obres han estat traduïdes al castellà i a l’alemany. També cal destacar que va formar part del col·lectiu Ofèlia Dracs.
Va formar part del patronat de la Fundació Centre d’Estudis Jordi Pujol. Actualment forma part del consell d’administració de Informació i Comunicació de Barcelona SA Spm, la societat municipal que gestiona BTV, Barcelona FM i el portal BTVNoticies.cat.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
La derrota de l’àngel (2004)
Tenim un nom (2010)
Advertisement

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.