Tenim un nom. Vicenç Villatoro. 2010

Tenim un nom

Títol: Tenim un nom.
Autor: Vicenç Villatoro, 2010.
Idioma: Català.
Idioma original: Català.
Versió: 1.0.
Premi Ramon Llull, 2010

Un periodista i el seu fill adolescent, distanciats des de fa uns anys, viatgen junts a París per veure la final de la Champions que ha de jugar el Barça. En el viatge i en el partit, participaran en l’emoció èpica compartida amb tot d’aficionats, cadascun amb la seva pròpia vivència del Barça i del futbol. Però intentaran també, tot parlant del Barça, reconstruir la seva relació i tornar a lligar els fils generacionals que els uneixen entre ells i amb la resta de la família que s’ha quedat a Catalunya: l’avi malalt, l’àvia angoixada, la mare que ha hagut de pujar els fills… Una novel·la que explica una família a través del Barça, el sentiment barcelonista a través del conflicte d’una família i, amb una cosa i l’altra, els fils emotius i sentimentals de la realitat catalana d’avui mateix.

Quan deu mil persones s’aixequen de cop, xisclen de cop totes juntes, avancen i retrocedeixen com una onada immensa, sense que ningú no els ho mani, és que s’han produït deu mil decisions individuals simultànies i autònomes o és que hi ha una sola decisió, presa per un subjecte immaterial, indestriable, la massa, la primera persona del plural? O en realitat no són decisions simultànies, sinó impulsos individuals successius, que es produeixen l’un darrere l’altre en micromil·lèsimes de segon, un per l’impacte de l’altre, una mena d’enorme reacció en cadena rapidíssima, potser com les estampides de les vaques a les pel·lícules de vaquers o com quan els ramats de bens presos d’un atac de pànic corren tots en la mateixa direcció només en sentir el lladruc del gos? O és potser més aviat com els estols dels ocells, que canvien el rumb del vol tots de cop, potser seguint qui va davant, potser per una ordre telepàtica, potser per un instint compartit? Som com els ramats de bens o com els estols d’ocells?

Vicenç Villatoro, Tenim un nom

Primera edició: Masquin, octubre, 2014.

magnet epub:
magnet:?xt=urn:btih:4B18CF5DBA5F587EF1A26CDAA5FF3365F4050C20
magnet azw3:
magnet:?xt=urn:btih:314DD1C5461169E986BAE41B012DECC0FE7286C3
(Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

Anuncis

2 responses to “Tenim un nom. Vicenç Villatoro. 2010

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.