Pierre Grimal

Pierre Grimal

Pierre Grimal
París, 21 de novembre, 1912
París, 11 d’octubre, 1996

Pierre Grimal va ser un historiador i llatinista francès apassionat per la civilització romana, que va promoure la herència cultural de la Antiga Roma, tant als especialistes com al gran públic.
Admès a l’Escola Normal Superior el 1933, va quedar tercer en l’oposició a la Càtedra de Filologia Clàssica el 1935. Va ser membre de l’Escola Francesa de Roma (1935-1937). Després va exercir de docent de llatí al Liceu de Rennes. Va ser professor de la assignatura de civilització romana a les facultats de Caen, Burdeus i a l’Universitat de la Sorbona, on va ser professor emèrit durant trenta anys.
Va publicar estudis sobre la civilització romana tals com el Diccionari de la mitologia grega i romana, La civilització romana i Sèneca o la consciencia de l’Imperi. Va traduir autors clàssics llatins com Marc Tul·li Ciceró, Sèneca, Tàcit, Plaute, Terenci… Després de jubilar-se, va publicar també biografies i ficcions històriques novel·lades, como Les Mémoires d’Agrippine (Memorias de Agripina), la seva primera novel·la i Le procès Néron (El proceso Nerón), destinades al gran públic.
Va ser membre de las Acadèmies de Història de diversos paisos, com també de la Societat Francesa de Arqueologia Clàssica i de la Societat Francesa de Egiptologia.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Memorias de Agripina (Les Mémoires d’Agrippine, 1992)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.