Las amistades particulares. Roger Peyrefitte. 1944

Las amistades particulares

Títol: Las amistades particulares
Títol original: Les Amitiés particulières.
Autor: Roger Peyrefitte, 1944.
Idioma: Castellà.
Idioma original: Francès.
Traductora: Lourdes F. Petrement.
Versió: 1.0.

L’internat de Saint-Claude —un univers tancat i sufocant, dominat per la rígida disciplina pròpia d’un col·legi religiós— amaga un món paral·lel, el de «les amistats particulars», que acull aquest amor entre adolescents lliure de tota norma, en què la mirada furtiva, el frec d’una mà, les cartes o les trobades secretes a l’hivernacle constitueixen el més sagrat de tots els rituals. Georges, Lucien i, especialment, Alexandre regnen per dret propi en aquest món fràgil i delicat, que té en el secret la seva única possibilitat de subsistència davant l’agressió representada per l’estructura del col·legi, i personificada per la supèrbia del director, l’alienant concepció religiosa del pare Lauzon, o l’equívoc comportament del pare Trennes.
Las amistades particulares —obra que va catapultar en Roger Peyrefitte a la fama internacional i va determinar el seu definitiu allunyament de la carrera diplomàtica— constitueix una punyent crítica del fanatisme religiós i la intolerància, al mateix temps que una profunda anàlisi psicològica dels personatges, tot embolcallat amb una brillant simbologia que serveix d’expressió al sentiment, a l’amor de dos adolescents.

Primera edició: Quest, setembre, 2014.

magnet epub:
magnet:?xt=urn:btih:128B0993B603D6F09E80EC1AC1C9E136BAE429EE
magnet azw3:
magnet:?xt=urn:btih:B860CC3D54F1810A9BF02F3ADEDB87A50C006290
(Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.