Roger Peyrefitte

Roger Peyrefitte

Roger Peyrefitte
Castres, 17 d’agost, 1907
París, 5 de novembre, 2000

Roger Peyrefitte va ser un escriptor francès, autor de novel·les i de biografies històriques. Va estudiar en diferents col·legis religiosos (jesuïtes i llatzeristes) del Sud-oest de França i després a la Facultat de Lletres de Tolosa de Llenguadoc. Finalment va entrar a l’Escola Lliure de Ciències Polítiques. Va ser secretari d’ambaixada a Atenes entre 1932 i 1938. De tornada a París, va renunciar a la carrera diplomàtica l’octubre del 1940. Reintegrat al servei diplomàtic el maig del 1943, va ser destinat a París i, el febrer del 1945, deixà definitivament la seva carrera diplomàtica. Aquell mateix any assenyala el començament de la seva activitat com a escriptor i historiador.
Peyrefitte sempre es va proclamar obertament homosexual, o més aviat pederasta: «¡M’agraden els anyells, no els bens!» (J’aime les agneaux, pas les moutons!). Més encara que André Gide, i al contrari d’Henry de Montherlant, de qui va ser durant molt de temps amic i còmplice. Peyrefitte va concebre la seva carrera literària como una militància valenta i assídua en favor de l’amor als efebs.
Aquesta llarga lluita per la llibertat amorosa no va impedir-li, per altra banda, manifestar en diverses ocasions la seva simpatia per la tradició catòlica. Recordem que va morir als 93 anys, després d’haver rebut els sagraments de l’Esglèsia.
Les seves obres han estat traduïdes a nombrosos idiomes però, en particular, a l’italià i al grec. Un diari de gran tirada d’Atenes, va publicar les seves obres en fascicles a finals dels anys 1970, amb el pseudònim de Rozé Perfit.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Las amistades particulares (Les amitiés particulières, 1944)
Las llaves de San Pedro (Les Clés de saint Pierre, 1955)
La sotana roja (La Soutane rouge, 1983)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.