Mountolive. Lawrence Durrell. 1958

Mountolive

Títol: Mountolive.
Títol original: Mountolive.
Sèrie: El quartet d’Alexandria. 3.
Autor: Lawrence Durrell, 1958.
Idioma: Català.
Idioma original: Anglès.
Traductor: Manuel de Pedrolo.
Versió: 1.1.

A Mountolive, el tercer volum de la sèrie, ens comencem a fer una idea més o menys completa de les diverses trames que Durrell ha anat teixint en els anteriors llibres. L’estil canvia en aquesta novel·la: de la primera persona passem a la tercera, que ens revela facetes desconegudes tant del Darley narrador dels dos anteriors llibres com de molts dels participants en aquest palimpsest literari. Descobrim en Justine i Nessim dos éssers solitaris, àvids de poder i amb uns escrúpols molt personals quan han d’aconseguir les seves fins. Ara entenem que Justine no enganyava al seu marit amb un amant o l’altre, sinó que tots dos treballaven per a un objectiu major —i molt mundà, d’altra banda. Mountolive, que amb prou feines apareixia en el segon llibre i del qual es desconeixia gairebé tot, es converteix en el protagonista principal, si bé actua en realitat com a eix al voltant del qual se succeeixen els esdeveniments que ja coneixem —és a dir, els relatats en els anteriors volums— i als que dota de nous matisos. Pursewarden, per exemple, resulta ser un home turmentat per l’amor que sent cap a la seva pròpia germana, i el seu suïcidi —que havia semblat conseqüència d’una personalitat fràgil i desequilibrada— és una maniobra desesperada per no haver de triar entre dos homes a qui respecta i aprecia. El mateix Darley apareix aquí com un home gris, una mica perdut en el laberint social i diplomàtic que és Alexandria; cosa que ja intuíem des del principi, si bé ara se’ns confirma amb escreix.

Primera edició: Masquin, juliol, 2014.

Segona edició: Masquin, juliol, 2014.

 • Correccions d’estil.
 • magnet epub:
  magnet:?xt=urn:btih:B8AA8C9116CC84D2AC10EE6EEF5CFBC5D74A3264
  magnet azw3:
  magnet:?xt=urn:btih:D0FDB44B0548A6C286ABAA822022F597E498749C
  (Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

  Deixa un comentari

  Please log in using one of these methods to post your comment:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

  S'està connectant a %s

  Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.