Balthazar. Lawrence Durrell. 1958

Balthazar

Títol: Balthazar.
Títol original: Balthazar.
Sèrie: El quartet d’Alexandria. 2.
Autor: Lawrence Durrell, 1958.
Idioma: Català.
Idioma original: Anglès.
Traductor: Manuel de Pedrolo.
Versió: 1.2.

Consumat el fracàs de la seva relació amb Justine, Darley, el protagonista, escriu la història de la seva vida a Alexandria. El seu amic Balthazar, metge i ocultista, corregeix alguns dels errors comesos pel narrador, no pas tots. El menyspreu de Balthazar per les relacions entre individus de sexe diferent és causa de la crueltat amb què capgira la visió dels fets exposada per Darley. A propòsit de Balthazar, el mateix Durrell ha escrit:

Els personatges i les situacions d’aquesta novel·la, la segona d’un grup —un complement, no una continuació de Justine— són totalment imaginaris, com ho és la personalitat del narrador. Tampoc la ciutat podria ser menys irreal.
La literatura moderna no ens ofereix cap exemple d’unitats, per tant, he girat els ulls cap a la ciència i he mirat de fer una novel·la de quatre pisos la forma de la qual descansa en el principi de la relativitat. Tres parts d’espai per una de temps, la recepta per cuinar un continu. Les quatre novel·les obeeixen aquesta norma.
Les tres primeres parts no s’encadenen, tanmateix, sinó que es despleguen en l’espai (d’aquí ve el terme «complement» i el rebuig de «continuació»). Es barregen, s’entreteixeixen, en una relació purament espacial. El temps ha romàs en suspens. Només la quarta part representa el temps i constitueix realment una continuació…

Primera edició: Masquin, juny, 2014.

Segona edició: Masquin, juliol, 2014.

 • Correccions d’estil.
 • Tercera edició: Masquin, juliol, 2014.

 • Correccions d’estil.
 • magnet epub:
  magnet:?xt=urn:btih:310BDA7C2E9C9E1496AD050903C1AB2155A7A70E
  magnet azw3:
  magnet:?xt=urn:btih:30543295CD581F52EFBA7595B9FF9F6D37BF281A
  (Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

  Deixa un comentari

  Please log in using one of these methods to post your comment:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

  S'està connectant a %s

  Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.