Joan Soler i Amigó

Joan Soler

Joan Soler i Amigó
Badalona, 10 de juny, 1941

Joan Soler i Amigó és un pedagog i escriptor català, interessat en la recerca de la cultura popular. Va estudiar Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona, on es va llicenciar el 1975 en pedagogia. Posteriorment ha treballat com a tècnic municipal d’educació a l’ajuntament de Badalona.
Interessat en la recerca al voltant de la cultura popular és el coordinador d’una sèrie de llibres sobre coneixement d’altres cultures presents a Catalunya així com director de la redacció del Tradicionari, una enciclopèdia de Cultura Popular Catalana editada en 10 volums per l’editorial Enciclopèdia Catalana.
Interessat en la didàctica infantil, al llarg de la seva carrera ha escrit diversos llibres destinats a aquest públic, col·laborant amb la il·lustradora Pilarín Bayés, i ha participat, com a guionista, en la sèrie de dibuixos animats emesa per Televisió de Catalunya, Història de Catalunya (1988-1989).
L’any 1979 fou guardonat amb el premi Crítica Serra d’Or per Festes tradicionals de Catalunya i el 1982 el Premi Baldiri Reixach per Barres i onades: relats d’història de Badalona. L’any 2006 fou guardonat amb el Premi Nacional de Cultura Popular, concedit per la Generalitat de Catalunya, pel desenvolupament de la seva obra magna Tradicionari així com en reconeixement de la seva carrera.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Història de Catalunya (1978)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.