Jean Lombard

Jean Lombard

Jean Lombard
Toulon, 26 de setembre, 1854
Charenton, 17 de juliol, 1891

Jean Lombard fou un escriptor francès. Proletari autodidacte i sindicalista anarquitzant, va començar a treballar com joier, un ofici que va practicar fins els 25 anys. Però, a la vegada, obsedit per la consciència política, s’esforça molt i s’instrueix per tal d’entrar en la política i la literatura. Va tenir moltes dificultats per a fer-se un lloc en el món de les lletres. S’instal·là, primer a Marsella i, després, a París, on esperava guanyar-se millor la vida. Casat, pare de tres fills, s’estableix, finalment, a Charenton on mor prematurament als 37 anys, quan ha esdevingut redactor en cap d’una petita revista eclèctica La France moderne.
Les seves novel·les més conegudes són L’Agonie (1888), editada per Paul Ollendorf, que evoca amb vigor, a la manera de “l’écriture artiste“, el regnat i la caiguda de l’emperador de la decadència romana Heliogàbal (Elagàbal), i Byzance (1890), editada per Paul Ollendorf, reeditada per A. Savine, l’acció de la qual es situa en el segle VIII, durant la crisi de la iconoclàstia.
L’Agonie i Byzance van ser editades i reeditades per Paul Ollendorf, primer el 1901, illustrades par Auguste Leroux; la primera obra, amb un prefaci d’Octave Mirbeau (1901), a estat, bé que convertida en un llibre rar, pràcticament oblidada dels estudis literaris, reeditada el 1926, i el 2002 per Marie-France David-De Palacio, professora de la universitat de Brest (Éditions Séguier).
També és l’autor de Un volontaire de 1792. Psychologie révolutionnaire et militaire, que evoca la vida del general François Mireur (1770-1798) i el seu paper en la difusió de La Marseillaise (nova edició de Paul Ollendorf el 1903, prefaci de 1891).
LLIBRES
Adel (La Révolte future) (1888)
Loïs Majourès (publicat, 1904)
L’Agonie (1888; publicat, 1901)
Byzance (1890; publicat, 1902)
Un volontaire de 1792. Psychologie révolutionnaire et militaire (publicat, 1903)
Les Chrétiens (publicat, 1903)
Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.