El adefesio. Rafael Alberti. 1944

El adefesio

Títol: El adefesio.
Autor: Rafael Alberti, 1944.
Idioma: Castellà.
Idioma original: Castellà.
Versió: 2.0.

Després de la mort de Don Dino, la seva germana Gorgo assumeix el comandament de la llar —disfressant-se amb les barbes i el bastó del mort—, en la que decideix que quedin tancats la resta dels seus habitants: la seva jove neboda Altea, les velles Uva i Aulaga i la criada Ánimas. L’enclaustrament només es veu pertorbat ocasionalment per la presencia del captaire Bión. El drama s’entreveu quan l’Altea s’enamora del jove Cástor; ambdós sense saber-ho, son germans de pare, segons confessà Don Dino a la Gorgo abans de morir. Aquesta, horroritzada davant el possible incest, tanca a la jove a la torre del casalot i trama tot tipus de camàndules per a evitar que es consumi l’amor prohibit. Arriba a fer creure a la seva neboda que en Cástor s’ha suïcidat. Altea cau en la desesperació i es tira des de la torrassa. Las tres velles busquen llavors el perdó als seus pecadts.
L’autor va afegir, el 1977, un nou final, en el que en Cástor troba el cadàver de la seva estimada i el diposita al terra de la casa davant les tres velles, que l’amortallen i la disposen sobre dos pals amb estructura de creu. Al fons, els crits corferits d’en Cástor, i Gorgo reconeix la seva perfídia, la seva condició de adefesio.

Primera edició: Juny, 2014.

Segona edició: Febrer, 2016.

 • Correcions de puntuació.
 • Adaptació a la nova plantilla.
 • magnet epub:
  magnet:?xt=urn:btih:461F721AB2720B2FB6593B1B460EE2406062A7A5
  magnet azw3:
  magnet:?xt=urn:btih:E2DFB4FDE4CD52096E10CAD7B9BD4F2D08DD217A
  (Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

  Anuncis

  Deixa un comentari

  Please log in using one of these methods to post your comment:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

  Google photo

  Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

  S'està connectant a %s

  Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.