Les Liaisons dangereuses. Pierre Choderlos de Laclos. 1782

Les Liaisons Dangereuses

Títol: Les Liaisons dangereuses.
Autor: Pierre Choderlos de Laclos, 1782.
Idioma: Francès.
Idioma original: Francès.
Versió: 1.0.

Les Liaisons dangereuses és una novel·la de Pierre Choderlos de Laclos publicada el 1782. Pertany al gènere de novel·la epistolar, ja que està escrita en forma d’un seguit de cartes. Està ambientada a l’època de la il·lustració francesa, època contemporània a l’autor, i tracta sobre un duel llibertí entre un home i una dona de la noblesa: la marquesa de Merteuil i el bescompte de Valmont, narrat a través de les respectives cartes que s’envien. Antics amants, la marquesa, cansada de sentir en Valmont ventar-se de les seves conquestes, desafia Valmont a una virtuosa dona casada, Madame de Tourvel. Sorprenentment, Tourvel, d’entrada, es resisteix als encants del vescomte, cosa que encara excita més al llibertí.
D’altra banda, un antic amant de la marquesa ha decidit casar-se amb una innocent jove educada a un convent, Cecile de Volanges. La marquesa trama un pla per a què la noia s’enamori d’un jove cavaller, Danceny, però la mare de la noia descobreix l’inici de les relacions i talla la història d’amor d’arrel. Aleshores, Madame de Tourvel proposa Valmont que sedueixi la jove. El vescomte es nega, però, en esbrinar que la mare de Cecile està parlant malament d’ell a Madame de Tourvel, decideix agafar “l’encàrrec” de la marquesa.
Al llarg de l’obra les dues intrigues es barregen. El que d’entrada sembla un joc de seducció, acabarà amb una gran rivalitat i un desenllaç sorprenent.

Primera edició: Masquin, maig, 2014.

També podeu descarregar-vos i llegir la traducció al català de Josep-Anton Fernández d’aquesta novel·la (Les relacions perilloses).

magnet epub:
magnet:?xt=urn:btih:F4ABFFA703D89F1889775AB237189626BEC6EE08
magnet mobi:
magnet:?xt=urn:btih:AB424174D6256AFE759D9C56F7A5B6B45B23D8A2
(Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.