Pilar Rahola

Pilar Rahola

Pilar Rahola
Barcelona, 21 d’octubre, 1958

Pilar Rahola i Martínez és una política i periodista catalana d’ideologia catalanista.
Fou l’única representant d’Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés dels Diputats durant la V i VI legislatura. També va ser tinent d’alcalde de Barcelona.
Prové d’una família republicana i antifeixista, amb diversos familiars dedicats a la política. Entre d’altres, Pere Rahola, ministre de la República, Frederic Rahola i d’Espona, primer Síndic de Greuges de la democràcia, i l’escriptor Carles Rahola, afusellat pel franquisme el 1939. Està casada i té tres fills, dos d’ells adoptats a Barcelona i Sibèria, respectivament.
L’any 1996 va abandonar Esquerra Republicana de Catalunya. Poc després va fundar amb Àngel Colom el Partit per la Independència, que no va obtenir representació parlamentària. Després del fracàs polític del PI va abandonar la política activa per tornar a centrar la seva carrera en l’escriptura i el periodisme.
Des del 2013 és membre del Consell Nacional de la Transició Nacional, un organisme assessor d’experts que treballa per fer una consulta sobre la independència de Catalunya.
Llicenciada en Filologia Hispànica i Filologia Catalana, ha col·laborat en emissions dirigides per periodistes com Jesús Hermida, Luis del Olmo, Ana Rosa Quintana, Xavier Sardà, Ana García Lozano i Antoni Bassas. Actualment escriu al diari La Vanguardia i col·labora als programes de Josep Cuní a 8TV, de Jordi González a Telecinco, de Júlia Otero a Onda Cero i de Jordi Basté a RAC1.
És doctora honoris causa per la Universidad de Artes, Ciencias y Comunicación de Santiago de Xile. Entre d’altres, ha rebut el premi Daniel Pearl de la Lliga Antidifamació Americana, el premi Atlàntida, concedit pels editors catalans, el premi Mass Media, atorgat per l’American Jewish Committee, i el premi Drets Humans Morris B. Abram, de l’organització UN Watch.
Més informació a la Viquipèdia.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
El carrer de l’Embut (2013)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.