Joana Pol

Joana Pol

Joana Pol
Selva, Mallorca, 28 de juliol, 1967

Joana Pol és una escriptora i pintora dedicada al gènere fantàstic. Autora de llibres com El crim dels Déus (2005), i Bellver (2008), és coneguda per haver col·laborat durant dos anys (març de 2006 a març de 2008) amb l’espai radiofònic literari “Es Racó Literari” en el programa 3 de Nit, de Sandra Llabrés, un popular magazín nocturn que IB3 Ràdio emetia les nits del dilluns al divendres des de 2005 fins a la seva finalització al març de 2008. “Es Racó Literari” es va fer molt popular entre els escriptors internàutics perquè el seu nou format combinava el programa de ràdio, pròpiament dit, amb les noves tecnologies (internet) per a promocionar a autors novells. El programa incloïa entrevistes als autors i la dramatització radiofònica de textos literaris, que després es penjaven en internet en format de booktrailers.
Joana Pol és també una de les fundadores de l’Associació Mallorca Fantàstica, que encapçala un moviment cultural dirigit als amants del gènere fantàstic, de ciència-ficció i terror, en l’àmbit de les Illes Balears. A l’abril de 2008 aquesta associació va promoure el primer Festival de Fantasia, Terror i Ciència-Ficció de les Illes Balears, Mallorca fantàstica, un festival multidisciplinari on, al mateix temps que es reivindiquen les arrels fantàstiques pròpies de les Illes Balears, mitjançant conferències d’experts en el tema com José Francisco Argente o actuacions com les organitzades per la Federació de Dimonis, Diables i Bèsties de Foc (actualment presidida per Martí Arbona), el gènere fantàstic tingui la seva expressió sota formats tan distints com la literatura, el cinema, la música, la il·lustració, l’escultura, l’espectacle o els jocs de rol, amb convidats de talla internacional, com Vicente Aranda (director de cinema), Nacho Llauris (egiptòleg i escriptor), Toni Bestard (director de cinema), Simón Andreu (actor), o Priscilla Hernández (cantant i compositora).
Actualment, Joana Pol dirigeix l’editorial Mallorca Fantàstica Editors, i juntament amb Cristina Puig Argente (historiadora de l’art, museóloga i dissenyadora de la Anfisbena para els trofeus dels Premis Mallorca Fantàstica), el seu germà Biel Pol (també escriptor, autor de Nosferatu, la bèstia de Murnau), i altres socis i col·laboradors de Mallorca Fantàstica, treballen per a la celebració del Festival de Fantasia, Terror i Ciència-Ficció Mallorca Fantàstica. Així mateix, col·labora en el nou espai literari “La Mar de Llibres” del magazine La Mar de Coses de Sandra Llabrés, emès per IB3 Ràdio els matins de dilluns a divendres.
El seu darrer llibre, Dimonis de Formentera, tant en català com en castellà ha estat entre els més venuts d’Amazon.es des de febrer de 2012 fins a finals de maig de 2012. A més a més, la pàgina oficial al Facebook de Demonios de Formentera supera actualment els 15.000 fans, una xifra semblant a la d’altres llibres d’autors espanyols que compten amb l’avantatge d’haver estat adaptats al cinema.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Dimonis de Formentera (2011)
Spira, la Fada de Foc (Rondalles Prodigioses de Mallorca, Menorca, Eivissa, Formentera i Cabrera, 1) (2012)
El Laberint del Dimoni (2013)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.