Alfred Bosch

Alfred Bosch

Alfred Bosch
Barcelona, 17 d’abril, 1961

Alfred Bosch i Pascual és un escriptor, africanista, acadèmic i polític català. És llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 1984 i doctor en Història per la Universitat de Barcelona el 1994 (amb la tesi Nelson Mandela, l’últim home-déu). Ha exercit de professor d’Història a la Universitat Pompeu Fabra, a la Universitat de Chicago, a la University of London, a la University of Ibadan (Nigèria), a la University of the Witwatersrand (Sud-àfrica) i a Hood College (Washington).
En ficció, ha publicat un bon nombre de novel·les, algun recull de relats i ha col·laborat en antologies. La seva narrativa sol comptar amb una acurada ambientació històrica, una notable vocació viatgera i un tractament psicològic dels personatges singular. Bona part de les seves obres han estat traduïdes al castellà, el francès i el portuguès. La seva trilogia 1714 servirà de base per a la mini-sèrie 1714. El preu de la llibertat.
Com a assagista, s’ha centrat en reflexions sobre la realitat africana, però també ha fet incursions en el debat sobre Europa i sobre la societat catalana.
Ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació de forma regular.
Entre els anys 2010 i 2011 va ésser el portaveu de Barcelona Decideix, plataforma transversal que va organitzar una consulta popular sobre la independència a la ciutat de Barcelona el 10 d’abril de 2011.
El 20 de novembre de 2011 va ésser elegit diputat, com a cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya en coalició amb Reagrupament i Catalunya Sí, de la X legislatura al Congrés dels Diputats de l’Estat espanyol.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
L’atles Furtiu (1998)

1714

 • Set de rei (2001)
 • Sota la pell del diable (2001)
 • Toc de vespres (2002)
 • Les set aromes del món (2004)
  Advertisement

  Deixa un comentari

  Please log in using one of these methods to post your comment:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

  S'està connectant a %s

  Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.