Grace Metalious

Grace Metalious

Grace Metalious
Manchester, New Hampshire, 8 de setembre, 1924
25 de febrer, 1964

Marie Grace DeRepentigny, que va prendre el seu cognom de casada, Metalious, fou una escriptora nord-americana, coneguda per la seva controvertida novel·la Peyton Place, que va ser, durant 59 setmanes seguides, a la llista de best-sellers de The New York Times. Només en anglès, se’n van vendre 32 milions de còpies.
Va néixer en una llar pobra i desestructurada a Manchester, New Hampshire, i va començar a escriure molt jove. Al Manchester Central High School va actuar en obres teatrals escolars i, després de graduar-se, es va casar amb en George Metalious el 1943. Es va convertir en mestressa de casa i mare, vivint gairebé en la misèria i va continuar escrivint. Amb un fill, la parella va anar a viure a Durham, New Hampshire, on en George anava a la University of New Hampshire. A Durham, la Grace Metalious va començar a escriure seriosament. Quan en George es va graduar, va començar a ensenyar en una escola de Gilmanton, New Hampshire.
Als trenta anys, a finals del 1954, va començar a treballar en un manuscrit sobre els foscos secrets d’un petit poble de New England. La novel·la es titulava The Tree and the Blossom. A la primavera de 1955, n’havia acabat el primer esborrany. Però, tant ella com el seu marit, trobaven que The Tree and the Blossom era un títol massa pesat i van decidir de batejar el poble amb un nom que pogués ser el títol del llibre. Al principi van pensar en Potter Place (el nom real d’una comunitat prop de Andover, New Hampshire). Van adonar-se, però, que el seu poble imaginari havia de tenir un nom també imaginari; van mirar un atles i van trobar Payton (el nom d’un poble real a Texas). El van combinar amb Place i van canviar la “a” per una “e”. Així va néixer Peyton Place. Aquest va ser el seu comentari “Fantàstic, ja ho tenim, George. Peyton Place. Peyton Place, New Hampshire. Peyton Place, New England. Peyton Place, USA. Una barreja de tots el petits pobles on la lletjor aixeca el seu cap, on la gent intenta amagar els esquelets en els armaris”.
L’estiu de 1956, la família Metalious va anar a viure ana casa nova en un barri benestant; va començar una campanya publicitària per al llançament del llibre, publicat el setembre d’aquell any. Atacat per l’Esglèsia i menyspreat per la majoria de crítcs, va estar a la llista de best-sellers del The New York Times durant més d’un any i es va convertir en un fenomen internacional.
Metalious va morir als 39 anys, el 1964, de una cirrosi deguda al seu alcoholisme. Feia temps que s’havia separat del seu marit.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Peyton Place (Peyton Place, 1956)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.