Eduardo Mendicutti

Eduardo Mendicutti

Eduardo Mendicutti
Sanlúcar de Barrameda, Cadis, 24 de març, 1948

Eduardo Mendicutti, escriptor i periodista espanyol, es traslladà, el 1972, a Madrid, on va obtenir el títol de periodista; des de llavors col·labora en diferents diaris i revistes. L’any següent va obtenir el premi Sésamo amb la seva primera novel·la, Tatuaje, que fou censurada i roman inèdita. La segona novel·la Cenizas (1974) va aparèixer, en capítols, a la revista Garbo; el seu primer llibre publicat fou Una mala noche la tiene cualquiera, el 1982 en una editorial de Saragossa. Després, Tusquets Editores ha anat publicant, amb un creixent èxit de crítica i de públic a Espanya i a l’estranger, les obres de Mendicutti. Ha obtingut diversos premis i les seves obres s’han traduït a diversos idiomes.
L’obra de Mendicutti, recorreguda per personatges homosexuals, ha anat traçant, des de diferents aspectes, una autèntica “crònica ètica” d’un món marginal, però que conviu amb tots nosaltres sense que en coneguem de la missa la meitat. L’humor, que sempre xopa tota la seva obra, adquireix sobre tot a Los novios búlgaros, matisos agredolços, potser perquè es l’humor d’un home que prefereix comprendre a jutjar i que intenta no perdre el nord.
Afirma que no l’ofen que el defineixin como un autor homosexual, però sí li molesta “el prejudici que comporta”. Por la seva obra i el seu activisme, està considerat un dels autors més importants de la literatura homosexual a Espanya. Mendicutti va ser el primer en incloure en una novel·la seva una relació de tipus leather, si bé ho va fer amb un tractament humorístic; també va ser pioner al presentar una relació homosexual entre cowboys, abans de l’èxit de Brokeback Mountain, a la seva novel·la Duelo en Marilyn City.
Columnista del diari El Mundo des de la seva fundació, escriu també a la revista gai Zero i és, comentarista de televisió.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
El palomo cojo (1991)
Los novios búlgaros (1993)
El beso del cosaco (2000)
Mae West y yo (2011)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.