John le Carré

John le Carré

John le Carré
Poole, Dorset, 19 d’octubre, 1931

John le Carré és el pseudònim amb el qual signa l’escriptor de novel·les anglès David John Moore Cornwell. Bona part dels seus llibres s’han traduït a força llengües, d’entre elles sovint el català. Alguns han estat adaptats al cinema, com per exemple El sastre de Panamà o La casa Rússia.
Va estudiar a Berna i a la universitat d’Oxford. Va ser professor a Eton College, que apareix en alguna de les seves novel·les com a lloc on es cerquen el que seran futurs espies, de 1956 a 1958. En 1960 va entrar al cos diplomàtic del Regne Unit, al qual hi va ser durant quatre anys.
Va començar la seva carrera literària escrivint novel·les d’espionatge ambientades en la guerra freda, i algunes biografies seves insinuen que ell mateix havia estat espia. D’aquesta època hi ha diverses novel·les protagonitzades per l’agent Smiley. Amb la fi de la guerra freda els temes, sempre amb un contingut de denúncia política, s’han estès a altres conflictes d’actualitat mundial. Tot i que els seus protagonistes solen ser anglesos i tenir alguna cosa a veure, o pretendre-ho, amb l’espionatge.
Els seus protagonistes solen ser romàntics, idealistes, complexos i de vida avorrida, moltes vegades molt ingenus, i gairebé sempre sense cap aptitud física extraordinària ni suport de tecnologia puntera, com ho serien els protagonistes de, per exemple, Missió impossible o l’agent 007 d’Ian Fleming.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
L’infiltrat (The Night Manager, 1993)
Una veritat delicada (A Delicate Truth, 2013)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.