Sílvia Soler

Sílvia Soler

Sílvia Soler
Figueres, 5 d’octubre, 1961

Sílvia Soler i Guasch, escriptora i periodista catalana, es va llicenciar en ciències de la informació. Al llarg de la seva trajectòria laboral ha exercit de redactora de programes de ràdio i de col·laboradora en diferents mitjans de comunicació com l’Avui, El Punt, Presència.
Autora del recull de relats Arriben els ocells de nit i de les novel·les El centre exacte de la nit, El son dels volcans, L’arbre de Judes i Mira’m als ulls, premi Fiter i Rossell l’any 2003, el salt a la fama, però, li va arribar amb 39+1, 39+1+1, Una família fora de sèrie i Un creuer fora de sèrie, dues petites sagues de to humorístic on radiografia la crisi de les dones que freguen la quarantena, en el primer cas, i les famílies contemporànies, en el segon. L’any 2008 va guanyar el Premi Prudenci Bertrana per Petons de diumenge, una fabulosa novel·la que vol retre homenatge a les dones que van intentar rebel·lar-se per lluitar contra l’ofec del franquisme. És també coautora de l’obra Ramblejar (amb Sílvia Mateu i Mercè Alcocer), un viatge a través de la història de la Rambla de Barcelona; d’El gust de ser mare, un elogi literari a la maternitat, i de Bàsquet, Scrabble i tu, la primera novel·la seva per a un públic juvenil, escrita a quatre mans amb el seu fill Ferran Muñoz.
El 2013, obté el Premi Ramon Llull per L’estiu comença
LLIBRES
Àngel Casas Show: anecdotari secret (1983)
Arriben els ocells de nit (1985)
Ramblejar (amb Sílvia Mateu i Mercè Alcocer, 1992)
El centre exacte de la nit (1992)
El son dels volcans (1999)
L’arbre de Judes (2001)
Mira’m als ulls (2004)
El gust de ser mare (2004)
39+1 (2005)
39+1+1: Enamorar-se és fàcil, si saps com (2007)
Petons de diumenge (2008)
Un família fora de sèrie. Fora de sèrie 1 (2010)
Un creuer fora de sèrie. Fora de sèrie 2 (2011)
Bàsquet, scrabble i tu (amb Ferran Muñoz, el seu fill, 2012)
L’estiu que comença (2013)
Un any i mig (2015)
Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s