El mite de Sísif. Albert Camus. 1942

El mite de Sísif

Títol: El mite de Sísif.
Títol original: Le mythe de Sisyphe.
Autor: Albert Camus, 1942.
Idioma: Català.
Idioma original: Francès.
Traductor: Joan Fuster.
Versió: 1.0.

Aquest recull d’assaigs que porta per títol El mite de Sísif va aparèixer pocs mesos després de L’estrany, i l’experiència que s’hi descriu no és essencialment distinta. S’hi analitza l’absurd —”un mal de l’esperit”— i hi és considerat com un punt de partida i no pas com una conclusió. Per a Camus, Sísif és l’heroi absurd, tant per les seves passions com pel seu turment, i el símbol del treball inútil i sense esperança: els déus l’havien condemnat a fer rodolar incessantment una roca fins al cim d’una muntanya des de la qual la pedra tornava a caure pel seu propi pes. Aquests assaigs —igual que les altres obres de Camus— ens mostren la noblesa i l’indefallent amor a la veritat que el duen a mantenir, fins contra ell mateix, el que creu veritable, i a preferir el que és vertader al que és desitjable. Hi confessa sentir una “insaciable apetència d’absolut i d’unitat” i no nega que el món pugui tenir “un sentit que el transcendeixi”, si bé declara que no el coneix i que, “de moment, li és impossible de conèixer-lo”. Camus està en la línia dels moralistes clàssics francesos i moltes de les seves pàgines remeten a Pascal.

Primera edició: Masquin, abril, 2014.

També podeu descarregar-vos i llegir la versió original d’aquests assaigs en francès (Le mythe de Sisyphe).

magnet epub:
magnet:?xt=urn:btih:1B21B191E5B1B6DAD925AFE4BF3FA4064812BE21
magnet mobi:
magnet:?xt=urn:btih:13A9827C5D462C72BDC70FA2FC91B7E5E4F631E9
(Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

Advertisement

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.