Jonathan Franzen

Jonathan Franzen

Jonathan Franzen
Chicago (Illinois), 17 d’agost, 1959

Jonathan Franzen és un escriptor nord-americà, que es va fer famós, el 2001, amb la seva novel·la Les correccions, guanyadora del National Book Award, de la que s’han venut 2.8 milions d’exemplars a tot el món (dades de 2010).
Malgrat que va néixer a Chicago, Illinois, va créixer a Webster Groves, un barri de Saint Louis, Missouri. Va estudiar al Swarthmore College, famosa institució educativa fundada, el 1864, pels quàquers, a uns 18 kilòmetres al sud-oest de Filadèlfia, i també en Alemanya, gràcies a una beca Fulbright. Actualment viu al Upper East Side de Manhattan, Nova York i escriu per a la revista The New Yorker. La ciutat 27, la seva primera novel·la, va aparèixer el 1988 i va obtenir molt bones crítiques. Quatre anys més tard va publicar Strong Motion, sobre una família disfuncional. Per a li arribés l’autèntica fama va haver d’esperar nou anys: el 2001 va publicar la monumental Les correccions. I, després de nou anys més, va aparèixer la seva quarta novel·la, Llibertat, qualificada de obra mestra pel «Sunday Book Review» del New York Times.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Les correccions (The corrections, 2001)
Llibertat (Freedom, 2010)
Puresa (Purity, 2015)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.