L’últim home que parlava català. Carles Casajuana. 2009

L'últim home que parlava català

Títol: L’últim home que parlava català.
Autor: Carles Casajuana, 2009.
Idioma: Català.
Idioma original: Català.
Versió: 1.0.
Premi Ramon Llull, 2009

Si mai desaparegués el català, com seria l’últim home que el parlés? Un dels protagonistes d’aquesta novel·la, l’escriptor Miquel Rovira, dedica tota la seva capacitat creativa a respondre aquesta pregunta. Rovira imagina una Catalunya en què el català ha desaparegut i n’investiga les causes, com si es tractés d’una novel·la policíaca. Hi ha una víctima, el català, un investigador, que és un professor nord-americà que vol aclarir les raons de la desaparició de la llengua, i un testimoni, l’últim home que parla català. Ramon Balaguer, l’altre protagonista, també és escriptor, i no se’n vol anar del pis on viu abans d’acabar la novel·la que està escrivint, malgrat que el propietari de la resta de l’edifici li fa la vida impossible perquè li vengui el pis i se’n vagi. Balaguer renuncia a molts diners i comoditats per la seva obra. Té sentit aquest sacrifici?
L’últim home que parlava català narra un cas de setge o mobbing immobiliari que —en ser la víctima un escriptor— es converteix en un setge a la literatura. Una història sobre la vida que fan dos novel·listes catalans, un que escriu en castellà i l’altre en català, i que defensen l’opció que han triat. En definitiva, una reflexió sobre el bilingüisme, sobre l’estat de la nostra llengua i de la nostra identitat.

Primera edició: Masquin, març, 2014.

magnet epub:
magnet:?xt=urn:btih:A92B4BA230B20997895C6D9942529CC6451BE508
magnet mobi:
magnet:?xt=urn:btih:B3B92571103326E92D484430DA84CA3276067888
(Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

Advertisement

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.