Madame Bovary (francès). Gustave Flaubert. 1857

Madame Bovary (francès)

Títol: Madame Bovary.
Autor: Gustave Flaubert, 1857.
Idioma: Francès.
Idioma original: Francès.
Versió: 1.1.

La novel·la narra els pensaments i vivències de l’Emma Bovary, convertida en arquetip literari, infeliçment casada, a la recerca d’una altra vida i la seva influència en la gent que l’envolta. Emma ha estat anomenada “Quixot femení” perquè són les lectures les que la fan embogir i buscar una vida inexistent, molt millor que la que té en realitat amb el seu marit Charles. Ella voldria viure les aventures de les novel·les del romanticisme. Per això busca diversos amants i va gastant la fortuna del seu espòs, anhelant el luxe que embolcalla les seves heroïnes.
La seva figura critica la burgesia i el seu convencionalisme, incapaç de viure com demana la imaginació i el sentiment, però també culpable d’ofegar-la per ser dona fins que no li queden sortides. L’estil del narrador, en tercera persona omniscient, permet criticar aquesta classe social sense arribar a acceptar la fugida que representen les lectures de la protagonista (com es veu al final de l’obra). Es focalitza en Emma però alterna amb la visió del marit, l’apotecari i els diversos amants per contrastar-ne les intencions amb la visió ingènua d’ella.

Primera edició: Masquin, febrer, 2014.

Segona edició: Masquin, febrer, 2014.

 • Correccions d’estil.
 • També podeu descarregar-vos i llegir la traducció de Ramon Xuriguera al català, revisada per Joaquim Sala Sanahuja, d’aquesta novel·la (Madame Bovary) i la traducció al castellà de Germán Palacios (Madame Bovary).

  magnet epub:
  magnet:?xt=urn:btih:39C398DE969B4D07D829F56C8C09FC08978B98FB
  magnet mobi:
  magnet:?xt=urn:btih:E879629A09B455ABD3AEFA6F45F12D85ACE1EF30
  (Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

  Deixa un comentari

  Please log in using one of these methods to post your comment:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

  S'està connectant a %s

  Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.