Confesiones de una máscara. Yukio Mishima. 1948

Confesiones de una máscara

Títol: Confesiones de una máscara.
Títol original: Kamen no kokuhaku.
Autor: Yukio Mishima, 1948.
Idioma: Castellà.
Idioma original: Japonès.
Traductor: Andrés Bosch.
Versió: 1.0.

Koo-chan, el jove narrador de Confesiones de una máscara, és una ànima turmentada per una sensibilitat torbadora que va creixent amb l’estigma de saber-se diferent dels altres. D’aspecte dèbil i malaltís, solitari i taciturn, d’extracció menys afavorida que els seus companys, anirà descobrint les seves inclinacions homosexuals quan es sent atret per n’Omi, un noi de constitució robusta. Però, esclau del convencional, no pot acceptar que transcendeixin les seves diferències i desitjos, i, així, estableix una relació amb Sonoko, la germana del seu amic Kasuno, intentant convèncer-se que està enamorat d’ella. Mentre assumeix el seu escàs poder per a estimar, aniran aflorant les seves fantasies i la seva fascinació per la bellesa barrejada amb la sang, la violència, la mort…, escenificades en el quadre de Guido Reni que representa el martiri de Sant Sebastià.
Confesiones de una máscara es un clàssic de la narrativa moderna. Narrada en primera persona, ha estat considerada una de las novel·les més autobiogràfiques de Mishima. Polèmica en el seu moment per la seva temàtica, va ser el seu primer gran èxit literari que el catapultà a la fama. Amb resplendent perspicàcia i emotivitat, amb el culte a la paraula i a l’estètica que el va caracteritzar, Mishima descriu el camí de llums i ombres de Koo-chan, que, per a sobreviure en aquell Japó dels anys trenta i quaranta, s’ha d’ocultar rere una màscara de correcció, convertint la seva vida en un escenari, en una mascarada en la qual conflueixen la realitat amb les aparences.

Primera edició: Masquin, desembre, 2013.

magnet epub:
magnet:?xt=urn:btih:11CBBC68618A051D7FF8E194921F86D41785FB1B
magnet mobi:
magnet:?xt=urn:btih:35D9772FF74FD5F02B47182B27BEE7F0C5BF4E0D
(Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.