Don Juan Tenorio. José Zorrilla. 1844

Don Juan Tenorio

Títol: Don Juan Tenorio.
Autor: José Zorrilla, 1844.
Idioma: Castellà.
Idioma original: Castellà.
Versió: 2.0.

Don Juan Tenorio és una peça teatral classificada dins del romanticisme. Està basada en la popular peça teatral El burlador de Sevilla y convidado de piedra (1630), el protagonista de la qual es diu don Juan Tenorio i atribuïda a Tirso de Molina. El personatge de don Juan a esdevingut un mite en la cultura espanyola.
L’obra consta de dues parts i transcorre l’any 1545, sota el regnat de l’Emperador Carles, a la ciutat de Sevilla. La primera part, dividida en quatre actes, ocorre una nit durant el Carnestoltes i la segona, dividida en tres actes, en un cementiri, una nit cinc anys més tard.
L’argument inicial és força conegut popularment. Don Luis i don Juan competeixen per qui és qui mata més gent en batalla i qui sedueix més dones en un any. Don Juan guanya i com a revenja, don Luis el desafia a seduir una monja. Don Juan afegeix que a més, i alhora, li traurà la seva xicota. Don Juan sedueix la xicota de don Luis i a la seva pròpia promesa, doña Inés, una monja que portava guardada en un convent des de la seva infància.
Però tant don Luis com el pare de doña Inés, ultratjats en el seu honor, es baten en duel contra don Juan, que els mata. Per aquest motiu ha de fugir de la llei i marxa a Itàlia.
A la segona part, doña Inés ha mort d’amor per estar allunyada del seu estimat. Don Juan visita les tombes d’ella i del seu pare. Don Juan mor, però doña Inés intercedeix per què, en comptes d’anar a l’infern, se’n vagi amb ella al cel.

Primera edició: Masquin, novembre, 2013.

Segona edició: Masquin, gener, 2014.

 • Correccions d’ortografia, puntuació i estil.
 • Afegits pròleg, annex i notes.
 • magnet epub:
  magnet:?xt=urn:btih:EC5A70F62D11030F17D7882C4C46B432F170D430
  magnet mobi:
  magnet:?xt=urn:btih:4624EF3E88F447A60C1335680ADCD04BE1ECF0A9
  (Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

  Deixa un comentari

  Please log in using one of these methods to post your comment:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

  S'està connectant a %s

  Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.